ACCLC 2024

Instruccions

Normes generals per a la presentació de treballs
  • La data límit per l’enviament de les comunicacions serà el dia 15 març de 2024.
  • S’acceptaran aquelles comunicacions d’interès que tractin qualsevol tema relacionat amb el laboratori clínic. La llengua oficial del Congrés serà el català. També s'acceptaran comunicacions orals i pòsters en anglès i en castellà.
  • Les comunicacions hauran d’incloure els següents apartats: Introducció, Objectiu, Material i Mètodes, Resultats i Conclusions. Només s’acceptaran casos clínics considerats rellevants i d’interès científic, estructurats en els apartats: Introducció, Exposició del cas i posterior Resolució.
  • El redactat de la comunicació ha de ser clar i contenir un llenguatge científic i entenedor. Les conclusions han de donar resposta als objectius plantejats en el treball.
  • L’extensió màxima serà de 500 paraules. A part del text, s’acceptarà l’enviament de màxim 2 arxius d’imatge addicionals en format jpg, jpeg o png (taules i/o figures).
  • De totes les comunicacions en forma de pòster rebudes, el Comitè Organitzador en  seleccionarà 8 per ésser presentades en forma de comunicació oral durant el Congrés. La  normativa per a la presentació oral s’enviarà via correu electrònic al primer autors de les  comunicacions seleccionades per a la seva elaboració. 
  • També es seleccionaren un nombre de comunicacions per ésser exposades a peu de pòster. Aquests pòsters comentats s’agruparen per àrees temàtiques i  s’exposaren sota la coordinació d’un moderador. La normativa per a la presentació a peu de pòster s’enviarà via correu electrònic al primer autor dels pòsters seleccionats. 
  • Seran rebutjades les comunicacions amb algun dels següents criteris d’exclusió: 

- Quan el títol o resum de la comunicació permeti identificar als autors, lloc de treball o institució a la que pertanyen.

- Quan la comunicació no estigui estructurada amb els apartats: Introducció, Objectius, Material i Mètodes, Resultats i Conclusió o en el cas dels casos clínics sense els apartats: Introducció, exposició del cas i  resolució.

Quan el redactat de la comunicació no sigui clar o entenedor.

Quan les conclusions no responguin als objectius plantejats.

Treballs ja publicats o presentats en altres congressos. 


  • Com a mínim un dels autors del pòster haurà d’estar inscrit al Congrés per a l’acceptació de la comunicació. El nombre màxim d’autors per comunicació és de 8, excepte les comunicacions corresponents a estudis multicèntrics. 
  • Els pòsters acceptats pel Comitè Organitzador s'exposaran durant tot el Congrés.